De ICT specialist die meedenkt in concrete oplossingen
Toegewijd aan het creŽren van veilige en stabiele netwerken
Kennis is er om te delen
Algemeen - 12/August/2016

Is upgraden naar Windows 10 echt niet meer mogelijk?

Is upgraden naar Windows 10 echt niet meer mogelijk?

Er is nog steeds een manier om aan de nieuwe versie van Windows te komen. Zolang je beschikt over een legale licentie van Windows 7, of Windows 8.1, is het nog steeds mogelijk. Ga naar de website van Microsoft en download hier het hulpprogramma. Wanneer je de upgrade op deze manier uitvoert, moet er met het volgende rekening worden gehouden. Tijdens de upgrade via het hulpprogramma, verklaar je aan Microsoft dat je gebruikt maakt van de†ondersteunende technologieŽn van Windows 10. Een aantal voorbeelden van deze toegankelijkheidsopties zijn de PDF Reader in Microsoft Edge (de nieuwe browser van Microsoft), en bijvoorbeeld versimpelde sneltoetsen. Lees eerst goed de verklaring aan Microsoft door voordat je de upgrade start. In het vervolg van het blog leg ik stapsgewijs uit hoe je de upgrade via het hulpprogramma kunt uitvoeren.

Gratis upgrade naar windows 10

Na het downloaden van het hulpprogramma krijg je de vraag of je dit programma wilt uitvoeren of opslaan. Selecteer "uitvoeren" of in het Engels "run".

Run media creation tool

Een nieuw venster verschijnt met delicentievoorwaarden, lees deze goed door. Wanneer u het eens bent metde voorwaarden, klik op akkoord om door te gaan. Vervolgens krijg jede keuze uit 2 mogelijkheden; deze pc nu bijwerken. ofinstallatiemedia voor een andere pc maken. Selecteer hier "deze pcnu bijwerken" en druk op volgende.


Hierna zal de installatie van de update naar Windows 10 starten. Dit duurt gemiddeld ťťn tot anderhalf uur. De computer zal meerdere malen herstarten tijdens het installeren, dit is normaal. Let op! Breek dit proces niet af door zelf de computer uit te zetten of, in het geval van een laptop, dicht te klappen. Wanneer u de installatie uitvoert op een laptop, zorg dan dat deze aangesloten is op het stroomnet, om problemen met de installatie te voorkomen.
Windows 10 installeren
Na de installatie van Windows 10 zal je als eerst een inlog scherm te zien krijgen. Als je een wachtwoord hebt ingesteld onder Windows 7, of Windows 8.1, voer je deze hier in en druk je op enter. Heb je deze niet ingesteld dan kan je direct op enter drukken.
Express instellingen
Kies in het volgende venster expresinstellingen gebruiken of stel deze handmatig in, en klik op volgende. De computer zal vervolgens nog een keer herstarten. Hierna is de upgrade naar Windows 10 voltooid en kun je aan de slag. Als er n.a.v. dit blog nog vragen zijn, staat het u natuurlijk vrij een reactie achter te laten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer