De ICT specialist die meedenkt in concrete oplossingen
Toegewijd aan het creëren van veilige en stabiele netwerken
Kennis is er om te delen

VMware Partner Nederland

Wij hebben voor u nagedacht

Virtualisatie met VMware

Bien ICT is de betrouwbare partner van VMware. VMware is al jaren hét bedrijf op gebied van virtualisatiesoftware. Met deze virtualisatiesoftware hebben wij al vele klanten mogen begeleiden naar een virtuele omgeving. Bien ICT helpt bedrijven met de migratie naar een virtuele omgeving om hierdoor een gestroomlijnde IT architectuur te krijgen.Wat is virtualisatie?

Gewoonlijk draait op iedere computer een eigen besturingssysteem. Veel gebruikers van een Mac kennen dit systeem. Zij hebben zelf vaak ook Windows op de achtergrond draaien voor bepaalde programma's. Het feit dat je diverse besturingssystemen op één machine kunt draaien is een voorbeeld van virtualisatie. Bij bedrijven maakt men vaak gebruik van een krachtige server. Deze server kan door middel van virtualisatie worden opgedeeld. Door deze server virtueel op te delen krijg je diverse 'aparte' servers. Alle 'aparte' servers vervullen vervolgens weer een eigen rol in het geheel. Zo is het dus mogelijk om een terminal server en een data server virtueel uit te voeren op 1 fysieke machine.  


VeiligCloudDesktopManaged

Waarom kiezen wij voor Virtualisatie met VMware?

Virtualisatie met VMware

VMware is volgens ons het ideale product voor virtualisatieoplossingen. Onze dienst is gebaseerd op VMware vSphere met Operations Management, het platform voor virtualisatie- en cloudbeheer. De downtime van het systeem kunnen met vShere beperken naar de wensen van het bedrijf. VMware is een bedrijf dat continue bezig is met innoveren en het verbeteren van de diensten. Wij werken graag met VMware omdat ze niet alleen kwalitatieve producten leveren maar ook hoogwaardige ondersteuning bieden. De combinatie tussen het product van VMware en de kwaliteit en ervaring bij Bien is daardoor goed.

E-book

Waarom virtualisatie in mijn bedrijf?

Door middel van virtualisatie is het mogelijk meer besturingssystemen op één machine te draaien. Logischerwijs bespaar je hierdoor op de hardware. Vroeger moest er voor ieder systeem een aparte server komen. Dit had als resultaat dat ieder kantoorpand een steeds vollere serverkast had staan. Dit ging  gepaard met behoorlijke investeringen en een hoog energieverbruik. Met virtuele servers heb je daarnaast minder kans op storingen en ze zijn gemakkelijker(dus goedkoper) te vervangen dan fysieke servers. 

Veel MKB ondernemers vinden het ook belangrijk dat de IT-systemen redundant zijn. Een redundant systeem wil zeggen dat een aantal aspecten van het netwerk dubbel zijn uitgevoerd. Hierdoor kan een netwerk blijven functioneren als er iets defect is of uitvalt. Door virtualisatie is dit een stuk gemakkelijker geworden dan vroeger. Dit zorgt ervoor dat de up-time van een netwerk heel hoog is.

Een veel gehoorde klacht van werknemers en ondernemers is dat het netwerk niet beschikbaar is tijdens onderhoud. Met virtualisatie is het mogelijk om deze klacht in het geheel weg te nemen. In het geval van een update is het mogelijk deze bijvoorbeeld op een gevirtualiseerde schaduwserver uit te voeren. Op de manier hoeft niemand iets te merken van onderhoud of een update.


Een ander heel belangrijke reden waarom bedrijven er voor kiezen om met virtualisatiesoftware te werken is betrouwbaarheid. Op het moment dat er echt iets fout gaat (denk aan een infectie door bijvoorbeeld ransomware), kan je door een kopie van de virtuele server snel operationeel zijn. Dit noemen wij ook wel Disaster Recovery.Goed

Disaster recovery

Door kopieën van de virtuele servers ben je snel weer operationeel na een probleem. lees verder -->

Euro

Lage vaste lasten

Lagere elektriciteitsrekening, minder hardware en minder kans op storingen. lees verder -->

Map

Redundantie

Door het dubbel uitvoeren van een aantal onderdelen blijft een netwerk functioneren als er iets defect is. lees verder -->
Slot

Ondersteuning

Met VMware heb je niet alleen een kwalitatief product, aar ook bijzonder goede ondersteuning. 

 lees verder -->

Para

Up-time

Door de reduntantie is de up-time van het netwerk vele malen hoger.lees verder -->

Wat zeggen klanten over !Bien

De overstap naar VoIP was eenvoudig en bij ons goed geregeld. Het doorschakelen via de app werkt ook super!
Menno Urbanus - R2Research
Kennis van zaken, korte lijnen, persoonlijke service en voor een goede prijs. De perfecte keuze voor ons.
Miranda van Kortenhof - Van Kortenhof
Goed advies persoonlijk advies gehad. Hierdoor de juiste keuze gemaakt die bij mij past. Implementatie verliep vlekkenloos.
Susanne de Bruin - PineauNord

Cloud kenniscentrum


Onze cloud specialisten over cyber security