De ICT specialist die meedenkt in concrete oplossingen
Toegewijd aan het creëren van veilige en stabiele netwerken
Kennis is er om te delen
Fokke MeulemansAlgemeen - 22/July/2016

Upgraden naar Windows 10 is nog maar 1 week gratis!

Upgraden naar Windows 10 is nog maar 1 week gratis!

Vanaf vrijdag 29 juli 2016 is de upgrade naar Windows 10 niet meer gratis te verkrijgen. Misschien weet je nog niet zeker of je Windows 10 wel wilt gebruiken. In dat geval raad ik aan de upgrade wel alvast te downloaden, maar nog niet te installeren. Op deze manier kan je de upgrade (gratis) uitvoeren wanneer het jou uitkomt.


Veel gedoe? Dat valt wel mee.

Vroeger was het overstappen naar een nieuwe Windows versie veel gedoe. Alle bestanden back-uppen, de nieuwe versie van Windows installeren, bestanden weer terugzetten en ondertussen maar hopen dat er niets mis gaat. Bij Windows 10 worden die stappen eindeloos veel simpeler. Het enige dat je hoeft te doen is de Windows 10 versie te downloaden, op 'upgraden' te klikken en een taal te selecteren.
Tijdens het upgraden blijven alle documenten intact, de programma's en instellingen werken zoals voorheen. Dit is het grote verschil met hoe het vroeger ging. Uiteraard is het wel verstandig om al je bestanden te back-uppen naar bijvoorbeeld een externe harde schijf.

Upgrade naar windows 10

Wat kan er wÉl lastig zijn?

Standaard programma's zoals Word, Excel en Outlook zullen gewoon blijven werken. Maar er zijn software pakketten die niet met dezelfde snelheid vooruitgaan als Microsoft Windows. De kans bestaat dus dat de programma's die jij gebruikt, privé of zakelijk, niet worden ondersteund door Windows 10. Voordat je de upgrade start is het dus van belang dat de systeemeisen van de programma's die je gebruikt gecontroleerd zijn.

Windows 7 en 8 worden nog een lange tijd ondersteund. Tot 14 januari 2020 wordt Windows 7 ondersteund en Windows 8.1 tot 1 oktober 2023. Persoonlijk ben ik erg tevreden met Windows 7. Overstappen naar Windows 10 is voor mij dus niet erg interessant. Op de achtergrond staat de upgrade natuurlijk wel al klaar, voor het geval dat.

Nog vragen met betrekking tot de overstap? Laat een reactie achter, dan zullen wij proberen een handje te helpen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer