De ICT specialist die meedenkt in concrete oplossingen
Toegewijd aan het creren van veilige en stabiele netwerken
Kennis is er om te delen
Algemeen - 17/March/2017

3 manieren om windows software op een mac te draaien

3 manieren om Windows software op een mac te draaien

Daar zit je dan, de eerste dag op kantoor met een schitterende nieuwe Mac. Met een lach op je gezicht start de werkdag. Het lachen vergaat je snel, het administratieprogramma dat je dagelijks gebruikt en nodig hebt (Visio of King bijvoorbeeld) draait helemaal niet op een Mac. Wat nu? Moet je terug naar de winkel? Moet je een normale Windows PC kopen om deze programma's te kunnen draaien? Nee, gelukkig zijn hier oplossingen voor. Weliswaar niet heel gemakkelijk, maar het is absoluut mogelijk. Lees in dit blog hoe je dit kunt doen.


OSX en Windows

Soms krijgen we de vraag of het mogelijk is om het programma Visio of King Administratie op een Mac te draaien. Helaas is dat niet zo gemakkelijk. Deze programma's draaien niet zomaar op een Mac en daarom heb je een extra programma zoals Parallels of Crossover nodig. Door dit soort software te gebruiken is het mogelijk om zowel OSX als Windows op uw Mac te draaien.


Binnen de Windows applicatie op de Mac is het dan mogelijk om Visio of King op te starten en te gebruiken.


Dit houdt wel in dat er 3 keer kosten gemaakt worden:
1.Parallels/Crossover
2.Windows
3.Visio
Mac Windows Software
Meer info over het programma Parallels vindt u hier.

Als alternatief kunt u ook gebruik maken van het programma Crossover, waarmee u ook Windows applicaties op uw Mac draait. Crossover is vergelijkbaar met Parallels. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Virtual Machine op een Mac

Dan bestaat er ook nog Bootcamp en Wine. Waarmee u een dual-boot uit kan voeren. Een tweede oplossing is door gebruik te maken van een virtual machine op uw Mac. Dit is vergelijkbaar met de Parallels optie van hierboven, alleen bespaart u de kosten van Parallels en wordt de installatie uitgevoerd door n van onze experts en weet u zeker dat uw Mac direct werkt.

Remote Desktop

Een derde oplossing is door gebruik te maken van remote desktop en daarmee via je Mac in te loggen op een Windows pc met Microsoft Visio daarop genstalleerd. Je merkt al dat er diverse opties zijn met voor- en nadelen. Afhankelijk van de situatie waar jij met jouw bedrijf in zit, dienen bepaalde keuzes gemaakt te worden. Je mag van mijn expertise gebruik maken om de juiste keuze te maken. Je kunt bellen naar 088-BIENICT of de vraag en situatie achter laten in een reactie, dan nemen wij contact met je op.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer