De ICT specialist die meedenkt in concrete oplossingen
Toegewijd aan het creëren van veilige en stabiele netwerken
Kennis is er om te delen
Algemeen - 15/September/2017

Problemen met Outlook 2007, het stoppen van de support voor Office 2007 en de gevolgen hiervan

Problemen met Outlook 2007, het stoppen van de support voor Office 2007 en de gevolgen hiervan

Oorspronkelijk schreef ik dit blog over het feit dat Microsoft Office 2007 vanaf 10 oktober 2017 geen support meer zal ontvangen. Ondertussen is er tijdens de patchcyclus van september het één en ander mis gegaan. In dit blog bespreek ik wat deze updates hebben aangepakt en wat er mis is gegaan bij de update van Outlook 2007. Daarnaast spreek ik uiteraard ook over de gevolgen van het stoppen van de support voor Office 2007.


Gevolgen van de update voor Outlook 2007

De update van afgelopen week heeft voor velen wat problemen veroorzaakt. Het blijkt dat wanneer de update geïnstalleerd is er een wijziging in de taal plaatsvindt. Het gaat om de update KB4011086 voor Outlook 2007. Na de installatie was Outlook compleet in het Zweeds. Mijn eerste gedachte was dat het een fout was en ik zette de taal direct weer op Nederlands. Helaas dit niet het gewenste effect want Outlook blijft in het Zweeds staan. Er is helaas maar één oplossing voor dit probleem. De update KB4011086 voor Outlook 2007 moet verwijderd worden. Ik neem je graag stap voor stap mee in de oplossing voor dit probleem:


1. In het controle paneel (configuratie scherm) ga je naar het verwijderen van programma's scherm. In dit scherm klik je op Geïnstalleerde updates weergeven.

Office 2007 error

2. In het volgende scherm typ je in het zoek scherm rechts boven de update in. In dit geval was dat de update KB4011086 voor outlook 2007.

Deze update wordt dan opgezocht tussen alle geïnstalleerde updates. Wanneer deze update gevonden is klik je met de rechtermuisknop op de update>vervolgens update verwijderen. Na het verwijderen moet de computer opnieuw opgestart worden.

Office 2007 update

3. Na het verwijderen van de update en het opnieuw opstarten moet taakbeheer (in het Engels taskmanager) geopend worden met administrator rechten. Doe dit door met de rechter muisknop te klikken op de taakbeheer en te kiezen voor, als administrator uitvoeren. In taakbeheer klik je links boven in op bestand en vervolgens op nieuwe taak uitvoeren.

KB4011086 update

4. De taak die uitgevoerd moet worden is: Outlook.exe /ResetFolderNames

Indien het aangevinkt kan worden vink dan aan 'Deze taak met administrator bevoegdheden maken'. Nadat al deze stappen zijn uitgevoerd, moet outlook weer normaal gestart kunnen worden. Indien dit niet zo is, is het belangrijk dat er gekeken wordt of de update KB4011086 echt verwijderd is.

KB4011086 update taal

Microsoft patchcyclus september 

De negatieve gevolgen voor Outlook 2007 zijn vervelend maar er zijn ook genoeg positieve dingen te melden. De update is volgens Microsoft gedaan om 81 kwetsbaarheden aan te pakken in onder andere Explorer, Edge, Windows, Office Skype for Business, .NET Framework en Exchange Server. Zoals je merkt was het voor een groot deel van de veel gebruikte Microsoft apps dus positief dat ze dit aanpakken. Er zijn actief aangevallen gepleegd in de afgelopen tijd op een zogenaamde zeroday-lek in .NET. Een zeroday- lek wil zeggen dat de ontwikkelaar op het moment van de aanval nog niets weet van het betreffende lek. Tevens werd de bluetooth-implementatie van Microsoft als erg kwetsbaar bestempeld. Door de patchcyclus in september zijn deze problemen gelukkig aangepakt. 


Gevolgen van end of support office 2007

De support van office 2007 stopt 10 oktober 2017 (voor een aantal delen stopt deze support 4 oktober 2017).  Dit wil zeggen dat er geen enkele nieuwe beveiligingsupdates, gewone updates, gratis of betaalde support (van Microsoft) of andere technische vernieuwingen plaats zullen vinden. Microsoft geeft aan dat het verstandig is om naar de overstap te gaan kijken. Wat betreft de beveiliging kan ik niet anders dan het daar volledig mee eens zijn. Door het gebrek aan toezicht vanuit Microsoft hebben cyber criminelen vrij spel om lekken in de software aan te vallen. Is Microsoft Office cruciaal voor jouw organisatie en maak je nu nog gebruik van Office 2007? Dan helpen wij je graag om te kijken wat voor jouw de beste keuze is. 


Moderne ICT

Reacties

 1. Peter zegt:

  Verzonden op: 08-10-2017 23:25

  Dag Daan,
  sinds gisteren doet mijn spellingcontrole het niet meer goed in OL (wel in Word overigens): de verbetersuggesties voor foute woorden zijn nu grijs en niet selecteerbaar. Heb jij een oplossing?

 2. Daan zegt:

  Verzonden op: 12-10-2017 14:20

  Dag Peter,

  Dit probleem komt vaker voor. Het wordt meestal veroorzaakt doordat Outlook en Word niet van dezelfde versie zijn.

  Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld word 2007 maar van Outlook gebruiken ze versie 2010.

  Dan kunt u, wanneer u de standaard installatiepaden van Office gebruikt vanuit de folder: “C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\”, Het bestand met de naam “Winword.exe” kopiëren naar de folder van de versie van Outlook die u gebruikt.

  Voor dit voorbeeld is dat: “C:\Program Files\Microsoft Office\Office14\“. Wanneer u vervolgens Outlook opnieuw opstart moet de spellingscontrole weer werken.

  Ik hoop dat het zo gaat lukken.
  Met vriendelijke groet,
  Daan

Reageer