De ICT specialist die meedenkt in concrete oplossingen
Toegewijd aan het creŽren van veilige en stabiele netwerken
Kennis is er om te delen
Willem PoortVoIP - 07/April/2017

Voip voor bedrijven groeit met 30% per jaar

VoIP voor bedrijven groeit met 30% per jaar

Voice over Internet Protocol(VoIP) blijft de komende jaren met 30% groeien. De groei blijkt uit onderzoek van ABN. De vraag 'Wat is VoIP', hebben wij eerder al besproken, maar waarom kiezen ondernemers er steeds meer voor?

Waarom VoIP voor bedrijven

Thuis kijken mensen TV via het internet, bellen via WhatsApp of Skype, luisteren radio via het internet en je kunt nog wel meer voorbeelden bedenken. Het verzenden van data, of dat nou spraak of bestanden zijn, gaat voornamelijk via het internet. De trend dat steeds meer bedrijven ook de telefonie via het internet laten verlopen is dan ook wel te verklaren. Wij adviseren VoIP al jaren aan onze klanten. Het is beheersbaar, veilig en van hoge kwaliteit. Als je VoIP overweegt maar meer informatie wilt tussen Hosted VoIP en VoIP op locatie, lees dan dit blog van mij.

VoIP centrale

Sneller internet een voordeel voor VoIP

Doordat de internetverbinding van bedrijven maar sneller en sneller wordt, is VoIP steeds aantrekkelijker. De stabiliteit en kwaliteit van de gesprekken zijn hierdoor dus steeds beter te waarborgen. De snelheid van internetverbindingen zal de komende jaren ook blijven stijgen. Als we kijken naar de snelheden die 5 jaar geleden gebruikelijk waren en naar de situatie waar wij ons nu in bevinden, is het verschil enorm.

Glasvezel internet is hier een reden van. Door de komst van glasvezel zijn deze hoge snelheden eerder norm dan uitzondering geworden. Heb je glasvezel nodig als je van VoIP gebruik wilt maken? Dat is gelukkig niet het geval. Snel en stabiel internet is uiteraard wel nodig om de kwaliteit en continuÔteit te waarborgen en glasvezel helpt daarbij. In Maassluis bijvoorbeeld, de stad waar wij als bedrijf gevestigd zijn, is er op veel plekken al glasvezel aangelegd.

VoIP Maassluis

Schaalbaarheid van VoIP Zakelijk†††

Een ander belangrijk voordeel van VoIP voor bedrijven is de schaalbaarheid. Het is ontzettend gemakkelijk om een extra gebruiker toe te voegen of te verwijderen. Bij VoIP voor bedrijven werk je namelijk met abonnementen per gebruiker. Je betaald dus alleen voor wat je gebruikt. Het aanschaffen en onderhouden van een fysieke telefooncentrale is eigenlijk niet meer nodig indien je kiest voor Hosted VoIP. Er zijn diverse redenen waardoor bedrijven toch kiezen voor een centrale op locatie.


VoIP integreren met andere systemen

In tegenstelling tot traditionele telefonie is het mogelijk VoIP te integreren met mobiele telefonie en CRM- en ERP-systemen. Dit zorgt dus voor veel bedrijven voor een stuk efficiŽntie en gemak. Op het moment dat je als bedrijf de wens hebt om systemen met elkaar te laten samen werken moet je wel rekening houden met wat kosten om dit te realiseren. Zorg ervoor dat je goed geadviseerd bent. Door goed advies zorg je ervoor dat implementatie van VoIP geen problemen oplevert.


Met VoIP kan je besparen

Voor veel bedrijven is het besparen op de telefoonkosten ook een reden om over te stappen naar VoIP. Om te berekenen of jouw bedrijf met VoIP kunt besparen heb je wat gegevens nodig van de huidige situatie. Indien je die gegevens hebt, kun je gebruik maken van de door ons gemaakte VoIP bereken tool.

VoIP besparenHeb jij met jouw bedrijf leuke ervaringen met VoIP? Laat in een reactie weten hoe jullie deze technologie inzetten!

Het onderstaande e-book bevat interessante inzichten voor bedrijven in de groei. Download dit e-book met 8 cruciale IT-veranderingen, van virtualisatie tot security!


Moderne ICT

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer