De ICT specialist die meedenkt in concrete oplossingen
Toegewijd aan het creëren van veilige en stabiele netwerken
Kennis is er om te delen
Fokke MeulemansAlgemeen - 23/September/2016

Gegevens overzetten naar een nieuwe Mac

Gegevens overzetten naar een nieuwe Mac

Veel mensen gebruiken zowel zakelijk als privé graag Apple producten. Bij aankoop van een nieuwe iMac of MacBook is het vaak gewenst dat alle programma's, documenten en instellingen worden overgezet vanaf de oude Mac. Na mijn eerste Apple migratie deel ik graag mijn bevindingen met jullie door middel van dit blog.


How to

Met migreren wordt het overzetten van alle software, bestanden en instellingen bedoeld. Apple heeft dit proces een aantal jaar geleden zeer gemakkelijk gemaakt door de Migratie-assistent. Zodra de nieuwe Mac aanstaat en klaar is met alle voorbereidingen kun je direct starten.

Zorg er allereerst voor dat de iMac's of MacBooks aanstaan en verbonden zijn met het zelfde netwerk. Dit kan via een WIFI-verbinding of een UTP kabel. Ik adviseer een bekabelde verbinding te gebruiken. Een verbinding via de kabel is stabieler en de overdracht van data is sneller. Wanneer u gebruikmaakt van een MacBook, zorg er dan voor dat deze is aangesloten op het stroomnetwerk en de slaapstand uitstaat. Start op de oude Mac  de 'Migratie-assistent' en klik op 'Ga door'. De Migratie-assistent is te vinden onder applicaties -> Hulpprogramma's -> Migratie-assistent. Selecteer de optie om gegevens over te zetten naar een andere Mac en klik op 'Ga door'. Op de nieuwe Mac start je ook de migratie-assistent, selecteer hier vervolgens de andere optie 'vanaf een Mac, Time machine-reservekopie of opstartschijf', klik vervolgens op 'Ga door'.

Migratie assistent

De Mac's zijn elkaar op dit moment aan het zoeken. Als de Mac's elkaar gevonden hebben, kun je aangeven vanaf welke Mac je wilt migreren. Zodra de keuze is gemaakt, klik je op 'Ga door'. Vervolgens krijg je een code te zien op beide schermen. Controleer of deze codes overeenkomen en kies op de nieuwe Mac voor 'Ga door'.

Controleer de migratie codeNu volgt de keuze wat je precies wilt migreren. Afhankelijk van de wensen kan de keuze gemaakt worden. Over het algemeen kiest men voor een volledige migratie

Selecteer welke gegevens u wilt migreren

Vanaf dit moment zal de migratie starten. Het migreren duurde ongeveer 25 minuten en na dit proces kon ik met mijn bestaande profiel inloggen. Alle documenten, software en apps waren aanwezig en ik kon verder waar ik op de oude iMac was gebleven. Wat mij betreft een hele fijne functie binnen het Apple-landschap. Hieronder een video waarin het geheel nogmaals wordt uitgelegd.


Moderne ICT in het MKB

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer